Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@07:36:14 GMT

سیاست‌ کشور توسعه مشاغل خرد و خانگی بعد از کرونا است

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۰۱۴۴۸

سیاست‌ کشور توسعه مشاغل خرد و خانگی بعد از کرونا است

ایسنا/اصفهان سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه وزارت کار به دنبال تدوین بسته جدید برای ایجاد مشاغل جدید بعد از کرونا است، گفت: یکی از سیاست های ما توسعه مشاغل خرد و خانگی بعد از کرونا است و در این راستا اعتبار ۱۲ میلیارد تومانی در اختیار استان اصفهان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کامران کلانی، امروز (چهارشنبه_۵ شهریور ماه) در جمع خبرنگاران، با اشاره به سیاست وزارت کار و برنامه های این اداره کل، اظهار کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت تدبیر و امید با توجه به مباحث نظری در حوزه های روابط کار، کارآفرینی و اشتغال و بخش تعاون و رفاه اجتماعی سیاست و برنامه هایی دارد.

وی با اشاره به حوزه روابط کار در وزارتخانه که تنظیم کننده رابطه بین کارگر و کارفرما است، گفت: این بخش گلوگاه وزارتخانه است و ما در اصفهان شرایط ویژه ای داریم که در سال گذشته نزدیک ۲۹ هزار پرونده شکایت کارگری و کارفرمایی را رسیدگی کردیم که در پنج ماه نخست امسال نیز ۹۶۸۷ پرونده در هیئت های تشخیص رسیدگی شد.

به گزارش ایسنا، سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان توضیح داد: در خصوص تعداد ۹۶۸۷ رای صادره مشخص نیست که چه تعداد رای به نفع کارگر و چه تعداد به نفع کارفرما صادر شده است.

وی افزود: بحث صیانت در نیروی کار متاسفانه در سال های گذشته نه در اصفهان بلکه در کشور اجرایی نشده است و یکی از دلایلی که همچنان دعاوی کارگری و کارفرمایی ادامه دارد همین موضوع است.

کلانی گفت: به دنبال روابط علمی بین شرکای سه جانبه کار هستیم تا با حداکثر تعامل با دو شریک کارفرمایان و کارگران در قالب تشکل ها و کانون ها در سطح استان همکاری کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت تقویت آموزش جهت اشتغال و کارآفرینی، گفت: با این رویکرد در حال متمرکز کردن آموزش حوزه کار و ساماندهی این موضوع هستیم و به همین منظور از ظرفیت تشکل ها و دانشگاه ها استفاده خواهیم کرد چرا که تا روابط اجتماعی کارگر و کارفرما را به نقطه تعادل برسانیم نمی توانیم شاهد کاهش تنش ها بین آنها باشیم.

 سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه موضوع دوم فرایند رسیدگی به دعاوی کارگری و کارفرمایی است، تاکید کرد: به همین منظور به دنبال تغییر فرایند رسیدگی به دعاوی از دستی به الکترونیک هستیم و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه جامع روابط کار با ۱۲ زیرسامانه را به این منظور طراحی کرده تا موجب کاهش مراجعات مردمی و افزایش ضریب سلامت مردم خواهد شد.

وی توضیح داد: یکی از این سامانه ها، سامانه درخواست بیمه بیکاری است که دیگر کارگران نیاز به مراجعه حضوری ندارند و مطابق هماهنگی صورت گرفته آنها برای احزار هویت تنها باید به دفاتر پیشخوان مراجعه کنند.

کلانی اظهار کرد: از ابتدای شهریور امسال درخواست بیمه بیکاری در ۱۰ شهرستان الکترونیکی شده و به طور رسمی از هفته دولت رسیدگی به پرونده های آنها الکترونیک است و کارگران و کارفرمایان نیاز به شکایت حضوری برای ارائه دادخواست خود ندارند.

وی با اشاره به اینکه حوزه دوم این اداره بخش تعاون است، گفت: تعاون به عنوان یک مدل کارآفرینی مطرح است که ۲.۹ شرکت تعاونی در دنیا ۲۸۰ میلیون نفر اشتغال دارند و این شیوه اشتغال مردم محور است.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه در کشور ۹۴ هزار و ۱۵۱ شرکت تعاونی داریم، تاکید کرد: مطابق قانون اساسی کشور، سهم تعاون در اقتصاد کشور باید ۲۵ درصد باشد درحالی که که این عدد در اقتصاد ما تنها ۵ درصد است.

وی با بیان اینکه در استان اصفهان ۳۳۱۴ تعاونی فعال موجب اشتغال ۵۲ هزار و ۴۲۹ نفر شده است، افزود: همچنین در استان ۲۷ اتحادیه تعاونی فعال و ۸ تعاونی توسعه و عمران شهرستان فعال وجود دارد.

کلانی با اشاره به اینکه در آستانه هفته تعاون قرار داریم، اظهار کرد: در روز تعاون مصادف با ۱۳ شهریور ماه، از ۳۸۳ طرح افتتاحی تعاونی کشور، ۶۸ طرح با اشتغال مستقیم ۱۴۴۳ نفر و سرمایه‌گذاری ۹۷ میلیارد تومان افتتاح خواهد شد.

به گفته سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان، آورد ۸۴ درصد تعاونی های استان، شخصی و ۱۶ درصد دیگر مربوط به تسهیلات بانکی است.

وی در خصوص برنامه های توسعه بخش تعاون در استان، گفت: در این راستا به دنبال آموزش هستیم و با دانشگاه، مدارس و آموزش و پرورش و فنی حرفه ای تفاهم نامه امضا کرده ایم.

کلانی با اشاره به اینکه سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون در کشور راه اندازی شده است، ادامه داد: برای توسعه بخش تعاون یک صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر راه اندازی شده تا از استارتاپ هایی که در قالب شرکت تعاونی فعالیت می کنند، حمایت شود، همچنین چند خط اعتباری با رقم ۲۰۰ میلیارد تومان از سوی بانک توسعه و تعاون برای آنها بازگشایی شده است.

وی همچنین گفت: برای بهبود شرایط تعاونی ها در استان اصفهان ایجاد شورای حل مشکلات تعاون را در دست ایجاد داریم و برای رشد و توسعه مشاغل جدید، مرکز نوآوری و توسعه تعاون را ایجاد خواهیم کرد.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اشاره به حوزه سوم این اداره و تاکید بر موضوع رفاه اجتماعی، اظهار کرد: یکی از ایرادات کشور و استان اصفهان این است که به ثمن های حوزه اجتماعی بها نداده ایم که با ایجاد مجمع خیرین اجتماعی، شاهد تشکیل آن هستیم.

وی با بیان اینکه به همین منظور مدل های از طرح های اجتماع محور را دنبال خواهیم کرد، افزود: در راستای مسئولیت های اجتماعی به دنبال ایجاد زمینه برای مشارکت اجتماعی هستیم و خوشبختانه در استان فعالیت هایی شکل گرفته که ظرفیت و مدل آن بین المللی است.

به گفته کلانی، اقدام خوب این اداره کل، راه اندازی سامانه جامع مدیریت اجتماعی است و در اقدامی ویژه در بحث شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل، ۱۸۵ به تحصیل بازگشته اند.

وی در خصوص اشتغال و کارآفرینی در استان، گفت: رویکرد من در این اداره اشتغال و کارآفرینی است، البته دولت برای نخستین بار در وزارت کار رویکرد علمی اشتغال و کارآفرینی را مطرح کرد، چرا که در چند دهه اخیر نقش وزارت کار تنها توزیع منابع بود که این نگاه به مدیریت حوزه اشتغال تبدیل شده است که باید اقداماتی در راستای تغییر مدیریت و سیاست ها انجام دهیم.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه امروز اشتغال نیروی انسانی تغییر کرده است، تاکید کرد: در حال حاضر اقدامات ما در اداره کار مربوط به حوزه سرمایه نیروی انسانی، تجهیزات و مدیریت است.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه سرمایه مشکل واحدها، تامین نقدینگی است، گفت: در این راستا برای نخستین بار رفتن تابلو شرکت های کوچک و متوسط در فرابورس مهیا شده و ما در اصفهان به عنوان اولین استان گروه تسهیل پذیرش شرکت های کارآفرین در حوزه سرمایه را تشکیل داده ایم تا مشکلات موجود در این مسیر را مرتفع کنیم.

کلانی همچنین با اشاره به تفاهم نامه این اداره با اتاق بازرگانی اصفهان، گفت: در بحث نیروی انسانی با کمک اتاق بازرگانی طرح آموزش مقرری بگیران نیروی بیکار را اجرا و به دنبال شناسایی ظرفیت های آنها برای بازگشت به اشتغال هستیم.

 وی همچنین در خصوص شاخص نرخ بیکاری استان، اظهار کرد: شاخص نرخ بیکاری استان اصفهان در زمستان ۱۳۹۸ نسبت به زمستان ۹۷، معادل ۱.۷ درصد کاهش داشته است، اما متاسفانه افرادی که نسبت به اشتغال دلسرد و از بازار کار خارج شده اند، رو به افزایش است و به نوعی تمایل نیروی کار بیکار به اشتغال کمتر شده است.

به گفته سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان، نرخ بیکاری در زمستان ۱۳۹۷،  ۱۲.۷ بوده که زمستان سال گذشته به ۱۰.۴ درصد رسیده است.

وی تاکید کرد: برای رفع این معضل اقدام به آموزش مقرری بگیران بیکار کردیم و در اقدامی دیگر با کمک دانشگاه آزاد و این اداره دنبال اجرای طرح پویش هستیم تا ۸ واحد درسی دانشجویان در حین تحصیل به صورت عملی گذرانده شود و آنها در زمان تحصیل خود در فضای کار قرار گیرند و از سوی دیگر شرکت ها نیز تعهد اشتغال داشته باشند.

کلانی ادامه داد: در حوزه مدیریت نیز طبق تفاهم نامه صورت گرفته با شهرداری اصفهان، تصمیم به نگاشت اکوسیستم کارآفرینی شهر اصفهان گرفتیم. با توجه به اینکه در طرفین خط قطار شهری اصفهان کریدور فناوری شکل گرفته است و پیش از این گروه های مختلفی در این اکوسیستم فعالیت می کردند که این اقدام موجب ایجاد المان های جدید برای تکمیل فرایند کارافرینی خواهد شد.

وی همچنین با بیان اینکه یکی از راهکارهای مهم برای دستیابی به اشتغال پایدار برای مردم به ویژه روستاها، استفاده از صندوق های مالی خرد  است، افزود: متاسفانه طی سال های قبل در اصفهان شاهد تخصیص منابع به این موضوع نبودیم اما اکنون با بانک قرص الحسنه رسالت به دنبال ایجاد تفاهم در این راستا هستیم.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اشاره به تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان اصفهان نیز، توضیح داد: از ۱۰ اسفند سال گذشته تا ۳۱ اردیبهشت امسال وزارت کار سامانه بیمه بیکاری را راه اندازی کرد که در اصفهان حدود ۷۴ هزار و ۹۷۵ نفر در این سامانه ثبت نام کرده اند که ۶۸ هزار و ۵۷۴ نفر مشمول بیمه بیکاری شده اند، همچنین قبل از کرونا ۲۱ هزار و ۴۲۶ نفر بیمه بیکاری دریافت می کردند که در حال حاضر ۹۰ هزار نفر مشمول بیمه بیکاری در استان اصفهان هستند.

وی با بیان اینکه در استان اصفهان از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی دو اقدام جهت کاهش نرخ بیکاری انجام شده است، گفت: از سوی این سازمان کار آمایش منطقه انجام و براساس مطالعات صورت گرفته ظرفیت ها و پیشنهاداتی را برای توسعه ارائه کرده ایم، همچنین پیشنهاد داده ایم شرکت های بزرگ معین این مناطق شوند و تنها کار آنها تزریق پول نباشد و توسعه زیرساخت داشته باشیم.

کلانی ادامه داد: از مجموع ۱۰۰۰ روستا مورد مطالعه از سوی این سازمان، ظرفیت ها و اولویت های آنها مشخص شده است و در گام سوم با همکاری جهاد کشاورزی، سازمان برنامه ریزی و اداره کار مطالعات الگوی کشت مناسب انجام شده است و در صورت اجرای موفق، این سه قدم تاثیر بزرگی در کاهش نرخ بیکاری استان خواهد داشت.

وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه چه تعداد شغل تحت تاثیر کرونا قرار گرفته اند، توضیح داد: تقریبا ۵۰ درصد مشاغل کشور در حوزه خدمات است و همچنین بالای ۶۰ درصد مشاغل کشور غیررسمی است و با وجودی که افراد کار می کنند در آمارهای رسمی تامین اجتماعی کشور قرار ندارند، از سوی دیگر بنگاه های کوچک که بیشتر در حوزه خدمات فعالیت می کنند در زمان شیوع کرونا با توجه به اینکه برای تامین سرمایه در گردش خود به منابع داخلی وابسته بودند و ناچار به پرداخت هزینه های جاری خود در کوتاه مدت هستند.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان ادامه داد: از مجموع ۲۴ میلیون نفر شاغل کشور در سال ۱۳۹۷ تقریبا ۱۵.۴ میلیون نفر آنها در بنگاه های یک تا چهار نفر کار می کنند بنابراین جمعیت زیادی در کشور از کرونا تاثیر منفی گرفته و بیکار شده اند.

وی تاکید کرد: وزارت کار به دنبال تدوین بسته جدید برای ایجاد مشاغل جدید بعد از کرونا است و یکی از سیاست های ما توسعه مشاغل خرد و خانگی بعد از کرونا است و در این راستا اعتبار ۱۲ میلیارد تومانی در اختیار استان اصفهان قرار گرفته و با تمهید وزارت کار ۱۰ درصد مبلغ باقی مانده قانون اعتبارات روستایی باید به سمت مشاغل خانگی برود.

کلانی همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایسنا منبی بر تعهد استان بر ایجاد مشاغل جدید، گفت: تعهد اشتغال استان در سال ۹۹ حدود ۷۰ هزار نفر است که توسط بخش خصوصی باید انجام شود و بخشی نیز باید از سوی دستگاه های اجرایی و تعامل با بخش خصوصی محقق شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کروناویروس مشاغل خانگی نرخ بیکاری خدمات تعاون کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان سرپرست اداره کل تعاون اشتغال و کارآفرینی بعد از کرونا استان اصفهان بیمه بیکاری توسعه مشاغل راه اندازی نرخ بیکاری مشاغل جدید بخش تعاون وزارت کار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۱۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند

به گزارش قدس خراسان، عباس اخوان اظهار کرد: سازمان صمت یکی از ۴ دستگاهی است که در حوزه مشاغل خانگی اثرگذار است. تعداد خانوار تحت‌پوشش و رسته‌های حوزه صنعت، معدن و تجارت، گستره فعالیتش بسیار زیاد است. جذب اعتباراتی که در استان تخصیص داده می‌شود هم باعث توسعه اشتغال بانوان می‌شود و هم ایجاد اشتغال بانوان را درپی دارد.

به گفته رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، ما در دو حوزه مشاغل خانگی مستقل و مشاغل خانگی پشتیبان فعالیت می‌کنیم. در مشاغل خانگی مستقیم، متقاضی مستقیما به درگاه ملی مجوزها مراجعه می‌کند و مجوزش صادر می‌شود و با مراجعه به سازمان در رسته‌های مختلف شغلی، در لیست متقاضیان دریافت تسهیلات قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: متأسفانه منابع تخصیصی در حوزه مشاغل خانگی با متقاضیان فاصله زیادی دارد و تناسب ندارد و همین امر منجر به صف انتظار می‌شود و ما در تلاش هستیم این صف انتظار به حداقل برسد.

اخوان یادآور شد: در سال گذشته به ازای هر نفر ۱۵۰ میلیون تومان درنظر گرفته شده و به خاطر اینکه این موضوع را مدیریت کنیم و تعداد متقاضیان بیشتری را پوشش دهیم، به عدد ۷۰ الی ۸۰ تومان تقلیل دادیم که صف‌انتظارمان کوتاه‌تر شود.

رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تأکید کرد: در سال گذشته در مشهد، ۶۴ نفر در حوزه مشاغل مستقل توانستند تسهیلات دریافت کنند. در حوزه پشتیبان هم براساس تعداد اشتغالی که ایجاد کردند، تخصیص تسهیلات به آن‎‌ها داده شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه اشتغال استان خوشبختانه در بالاترین سطح قرار داریم، افزود: تسهیلات ۱۴۰۱ حدود  ۳۳۰ میلیارد در حوزه مشاغل مستقل بوده است و در سال ۱۴۰۲ این میزان ۱۷۸ میلیارد ریال بود. همچنین تسهیلات اشتغال ۱۴۰۱ روستایی ۲۷۰ میلیارد ریال و در سال ۱۴۰۲ این میزان ۴۹۰ میلیارد ریال بود. تسهیلات ۱۴۰۱ پشتیبان ۷۸۰ میلیارد ریال و در سال ۱۴۰۲ این میزان ۱۵۲ میلیارد ریال بوده است.

اخوان تأکید کرد: تمامی تسهیلاتی که ما در حوزه معدن و تجارت پرداخت می‌کنیم، صرفا به واحدهای تولیدی و خدمات مرتبط با تولید پرداخت می‌شود که سهم زیادی از این تسهیلات مربوط به خیاطان، پوشاک و بافندگی فرش، به بانوان داده شده است.

رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی یادآور شد: امسال همچنین مقرر شده است در پرداخت تسهیلات به مشاغل اشتغال‌زا اولویت‌بندی داشته باشیم و همچنین تخصیص اعتبارات بیشتری را به بافندگان فرش دستباف که سبقه طولانی‌تری دارند و اشتغال خوبی را ایجاد می‌کند، پرداخت کنیم و هدفمندتر به حوزه اشتغال توجه کنیم.

وی بیان کرد: یکی از اقداماتی که در سال ۱۴۰۳ به جهت شفاف‌سازی فرایندهای پرداخت تسهیلات انجام شد، این بود که افراد را به‌سمت سامانه‌های هوشمند موجود سازمان سوق دادیم تا در رسیدگی پرونده‌ها سرعت عمل ایجاد شود و افراد، نیازی به مراجعه نداشته باشند.

اخوان افزود: در بحث مشاغل خانگی، ۳۱ شهرستان ما بهره‌مند شدند و بیشترین سهم تسهیلات در حوزه پشتیبان با تعداد ۶۱ نفر مربوط به مشهد بوده است. در حوزه مشاغل خانگی مستقل ۶۴ نفر متقاضی داریم که از این ۶۴ نفر فقط دو نفر آقا هستند و بالغ بر ۹۷ درصد از تسهیلات سازمان صمت به عنوان دستگاه اجرایی، به سمت مشاغل خانگی و حوزه بانوان هدایت شده که بیشتر در حوزه پوشاک و قالی‌بافی بوده است. امسال توزیع متوازن را در دستورکار داریم که هم شهرستان‌های استان بی‌نصیب نمانند و هم توزیع عادلانه در رسته‌های شغلی‌مان اتفاق بیفتد.

رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: هنوز اعتبارات ۱۴۰۳ مشخص نشده، ولی پیش‌بینی ما این است که مطابق سنوات گذشته، تا خردادماه دستورالعمل‌های مشاغل خانگی صادر خواهد شد.

منبع: شهرآرا

دیگر خبرها

  • شهرداری ایروان مایل به همکاری با اصفهان در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است
  • ۵۱ باب خانه بهداشت کارگری در مناطق صنعتی اصفهان ساخته شد
  • پول‌ های زیر فرش/ پردرآمدترین مشاغل خانگی کدام‌اند؟
  • ۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند
  • همگام با برنامه های تحولی سطح فعالیت ارزی بانک توسعه تعاون ارتقا می یابد
  • کاهش ۹ درصدی حوادث ناشی از کار در کشور
  • صدور ۱۲ هزار پروانه مشاغل خانگی طی سال گذشته در هرمزگان
  • برگزاری همایش ایمنی وبهداشت شغلی شرکت‌های شهرستان میبد
  • دیدار معاون وزیر کار با خانواده شهید وطن خواه کردستان
  • ۱۰۸ درصد تعهدات اشتغال در رودسر محقق شده است